2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Žemės drebėjimas

Kai visiems pasakodavau apie mūsų patirtą žemės drebėjimą Nepale, visada minėdavau, kad labai išsigandom, nes mus perspėjo kad reikia būti pasiruošusiems: stiprus žemės drebėjimas gali įvykti bent kada. Tarptautinės organizacijos kaip UNESCO bent dešimtmetį ruošė žmonės, skelbė ką daryti ir kaip pasiruošti. Galima buvo įsigyti žemes drebėjimo rinkinius, būtinus daiktus kurios reikėjo laikyti lauke geležinėje dėžėje.

Tiesa sakant mes pasiruošę nebuvom. Greičiausiai dėl to, kad be žemės drebėjimo aš bijojau pačios įtampos, baimės ir apie tai tiesiog stengiausi negalvoti. Rinkinys lauke, nuolatinis jo turinio atnaujinimas būtų papildomas priminimas, kad tai gali įvykti. Tai gi mes buvom nepasiruošę ir čia turbūt ypatinga Dievo apsauga, kad mes išvykom. Tačiau vaikų namai liko ten. Jie yra toliau nuo sostinės, rajone kuris gan rimtai nukentėjo ir su jais vis dar nėra ryšio.

Aš nedėsiu čia žemės drebėjimo nuotraukų, nes jų pilnas internetas. Parašysiu konkrečiai kas vyksta su mūsų globojamais vaikų namais kai gausiu žinių. Kolkas priminsiu mūsų, lietuviško paramos ir labdaros fondo rekvizitus - viskas iki paskutinio cento bus perduota vaikų namams kai vėl atsiras ryšys.

Labdaros ir parmos fondas "Mamos rankos"
DNB bankas, sąskaita LT194010042403958703

Komentarų nėra: