2009 m. balandžio 14 d., antradienis

pristatom premaxx

Tai gi Lietuvoje atsirado premaxx. Prieš dvejus metus jis jau buvo žinomas Rusijos rinkoje, angliškai jį šiek tiek aptarinėjo tbw mamos, dabar jis atkeliavo ir pas mus. 

Premaxx baby bag yra dar vienas rimtos vaikų prekių kompanijos bandymas atkurti bei patobulinti slingą. Kompanija vadinasi King's comfort, jie gamina praktiškus gaminius kūdikiams ir mažiems vaikams. Premaxx slingas-krepšys yra vienas iš jų gaminių. 

Paskaičius atsiliepimus, įsidėjus Aniutą bei išbandžius premaxx lauke su teveliu, nusprendžiau parašyt apie tokio nešiojimo budo privalumus ir trukumus:


Pradekim nuo privalumų :D
1) Pirmas ir akivaizdus privalumas yra tiesiog šiuolaikinė ir sportiška 
išvaizda ir aukštos kokybės medžiaga. Jis yra gražus, atrodo šiuolaikiškai ir leidžia žmonėms suprasti, kiek už jį sumokėta. Kai kam tai gali būti svarbu, nes kai kurios daug brangesnes ir patogesnes nešiokles kartais atrodo taip, kad visi kaimynai yra pasiruošė atiduoti jums savo sena vežimėlį ir savo sesės nenaudojamą kenguriuką ;))))))))))). Tiesa, neapsišvetusi publika vis gi tikrai gali nustebti, pastebėjus kūdikį sportinėje tašėje, kažką tai tikrai gali išgasdinti ;). Jeigu pasirodysit taip su naujagimiu turguje, gali neparduoti mėsos :D
2) yra gana lengva reguliuoti. Paprasto slingo ilgis ir plotis yra 
reguliuojamas per  žiedus. Kiekvieną medžiagos dalį galima reguliuoti atskirai, bet prie to reikia šiek tiek priprasti. Premaxx ilgis yra reguliuojamas diržu prieš įdedant mažylį į nešioklę, o plotis yra reguliuojamas atskirai rašteliais su fiksatoriais. Mūsų kartai, pripratusiai prie kuprinių ir
 sportinių tašių išmokti reguliuoti tokią nešioklę yra daug lengviau, negu tempti medžiagą per žiedus. 

3) Sėdintis ant klubo paaugęs kūdikis sėdi pakankamai teisingoj padėty, jo užpakaliukas yra
 žemiau už keliukus, kojos yra pakankamai plačiai. Tačiau svarbu, kad vaikas jau tvirtai laikytų nugarėlę, taip pat patartina nekelti medžiagą iki kaklo, geriau iki pažastų, kitaip visa konstrukcija atrodo nestabyliai. 

4) Ji turi kelias kišenes ir ją pačią esant reikalui galima naudoti kaip krepšį kūdikio daiktams susidėti. Žodžiu iki išvykos vietos ji gali būti krepšiu, o prie jūros į ją galima įdėti kūdikį ir eiti pasivaikščioti :D

Dabar apie trukumus:

1) Šitos nešioklės galimybes yra gana apribotos. Paprastas slingas 
yra daug universalesnis ir mobilesnis, negu premaxx krepšys. Pavyzdžiui trijų mėnesiu kūdikėliai gana dažnai nebenori gulėti, jie nori būti vertikaliai. Tačiau būtent premaxx yra nepritaikytas nešioti kūdikį vertikaliai, nes  raišteliais reguliojami slingo kraštai tik 

 prilaiko kūdikį, kad jis neiškristų, bet jos neparemia nugarėlės tolygiai, dėl to vis gi pagrindinis krūvis atitiktų užpakaliukui. 

Paaugusį vaiką jau nebepatogu paguldyti, jeigu jis pavargo ir nori žysti, be to gulima padėtis yra tik į vieną pusę - į kitą negalima. Tačiau nors instrukcijose tai yra nenurodyta, aš visai sėkmingai persukdavau Aniutą ant nugaros, tai gi nugarinis variantas vis gi yra įmanomas. Na ir žinoma, teoriškai žindyti galima ir laikant vaiką ant klubo :)

2) Kitas dalykas - jos neįmanoma regulioti nešant kūdikį. Jeigu išėjus į lauką jus nusprendėt, kad nešynė per didelė ir reikia ją pareguliuoti, be pagalbos jus to negalėsit padaryti. Nes reikia ištraukti vaikiuką, nusiimti nešynę ir tada sumažinti diržą. Tačiau turint įgūdžius, slingas su žiedais yra reguliuojamas per vieną judesį

3) Gulima padėtis gali būti nesaugi kūdikiui. Šiaip iš dalies šita problema kartais būdinga  ir 
vaikmaišiui, kurį taip pat beveik neįmanoma reguliuoti įdėjus kūdikį. Reikia atkreipt dėmesį, kad mažylis negali būti gyliai įkritęs į nešioklę, jis neturi būti per daug "susuktas" - tarp jo smakriuko ir krutinės turi būti mažiausiai vieno nykščio tarpas. Kitaip mažyliui gali trukti oro. Taip pat reikia sekti, kad mažylis neatsisuktu galvutę į nešioklės kraštą, kad medžiaga neuždengtų jam nosytės. Jeigu atrodo, kad nešynė yra per gili, mažylį galima šiek tiek pakelti su sulenktu vystyklu. 

Taip pat vokiečiu ortopedai primena, kad jeigu kūdikis turi problemų su klubais, jį negalima ilgai nešioti gulimoj padėtyje, nes tada kūdikio kojos yra neteisingoje padėtyje, o tai gali dar paskatint šią problemą. 

4) Premaxx slingas ne taip gerai paskirsto kūdikio svorį, nes medžiagos plotis yra reguliuojamas atskirai su fiksatoriais. Dėl to su juo nešioti yra šiek tiek sunkiau negu su įprastu slingu.
 
Išvados:
 Premaxx slingas yra dar vienas tarpinis variantas tarp įprasto kenguriuko ir medžiaginės nešioklės. Kuriant šią nešioklę buvo bandoma patobulinti medžiaginę nešioklę, padaryti ją patogesnę, lengvesnę naudojime. Ir iš tikrųjų, premaxx'a sureguliuoti ir juo naudotis yra lengviau. Tačiau diržai ir segtukas nugaroj stipriai aprobuoja slingo funkcionalumą, jis nebe toks patogus ir draugiškas kūdikiui bei mamos nugarai.

Tai gi jeigu jus ieškot nešioklės savo rankinukui, kurioje mažylis būtų visą laiką - nuo ryto iki vakarą, galėtu žysti, būdrauti, stebėti aplinką, gelbėtis nuo pilvo degliukų ir esat pasiruošę mokytis, aš patarčiau paprastą slingą arba vaikjuostę

Tačiau aš tikiu, kad šis slingas puikiai tinka kaip nešioklė prie stilingo quinny  :D. Jeigu mama neturi didelio noro ar galimybių mokytis nešioti slinge, nes turi daug pagalbininkų namuose, o į lauką išeina su vežimėliu, premaxx puikiai tinka kaip alternatyva kai vaikas pavargsta gulėti - sėdėti vienas ir nori būti ant rankų. Nes su premaxxu bus tikrai lengviau. 



















Taip pat ji puikiai tinka trumpiems panešiojimams - ypatingai paaugusio vaikelio. Pavyzdžiui išvykai į gamtą su mašina ar vežimėliu, arba trumpai panešti pavargusį besilakstantį dvimetį. Taip pat ji tinka kaip tečio slingas - nes atrodo vyriškiau na ir vyrams kažkaip daugiau patinka diržai ir segtukai :))). 

Instrukcijos:

1 komentaras:

ReiRei rašė...

Man tokie krepšiai visiškai nepatinka, juk net ortopedai pataria vaikų nenešioti tokiomis priemonėmis.