2009 m. kovo 17 d., antradienis

3 atradimas, tvarkymasis su daina

Šito išmokiau kai gyvenom JAV. Turėjau keliom valandom palikinėt savo pusantrų metukų dukrytę darželyje. Žinoma maniau, kad ji pas manę yra labai maža ir negali apsitarnauti - sustumti kėdutę, nunešti lekštutę arba sutvarkyti žaislus. Kai pirmą kartą atėjau į darželį ir pamačiau, kaip tvarkosi kiti dvimečiai - trimečiai, tikrai nustebau :D Dar labiau nustebau, kai po mėnesio pamačiau kaip mano pupa daro tą patį :))

Vienas iš mokytojų įrankių buvo speciali "tvarkymosi" daina. Kažkas tokio - clean up clean up everyone and everywhere :))) Svarbu, kad dainuojantis suaugęs taip pat turi nors kiek prisijungti prie tvarkymosi, o vaikai yra raginami dainuoti ir dalyvauti. Bandžiau ant savo vaikų - sukūriau rusišką variantą, vaikai tai labai mėgsta ir iš karto įsijungia į veiklą :D.

Aš naudoju dar vieną melodiją kai man reikia virtuvės pagalbininkų - ypatingai kai reikia paruošti stalą pietums, nunešti maistą ir įrankius. Pasiėmiau melodiją iš vieno vaikų kompiuterinio žaidimo, kur šuniukas dirba savo restorane. Vaikams ši melodija yra labai pažįstama ir pasiruošimas pietums iš karto virsta žaidimu į kavinę:)

Dainuojančioms mamoms siūlau pabandyt :D

1 komentaras:

Gerda rašė...

Aš irgi visada tvarkausi su muzika, dainuodama ir be abejonės padedama vokiškos butinės chemijos. Namai blizga, net nepastebiu kaip prabėga laikas.