2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Keliaujam su vaikais 1 dalis

Kadangi pastaruoju laiku teko daug pakeliauti su mažyliais, nusprendžiau kad jau sukaupiau pakankamai patirties pasidalinimui :).

Tai gi pirmiausia keletas bendrų dalykų.
a) Net jeigu paprastai kūdikį nešiojate, į kelionę pasiimkit vežimėlį. Į apačia galit įsimesti smulkmenų kurios netilpo į rankinį bagažą, į vežimėlį galima įmesti kuprines/tašes/maišelius kurie neturi ratukų :). Paprastai vežimėlį galima naudoti iki pat įėjimo į lėktuvą. Po to sulenkti ir perduoti stiuardesėm. Nepamirškit paprašyti, kad vežimėlį jums grąžintų iš karto po skrydžio, jau išeinant iš lėktuvo. Geriau neimti nei labai didelių gabaritų vežimo, nei labai skysto skietuko. Kai kuriose aeruotose vežimėlių neleidžia, bet šitą dalyką gerai išsiaiškinti iš anksto.
b) Prieš keliaujant pagalvokit, kaip kompaktiškai ir lengvai galėsit pereiti apsaugą :). Nes net vežimėlį gali tekti sulenkti skenavimui (mačiau Lutono aerouoste kaip tai darė net su didžiuliu dvigubu vežimėliu, daug vargo :), nešioklę greičiausiai paprašys nusirišti, gėrimus gali paprašyt išmesti (paliks tik vaistus ir kūdikio maistelius).

Man būna sunkiausia, kai kai kuriose aerouostuose reikalauja, kad vyrai ir moteris - berniukai ir mergaitės eitų per atskirą eilę. Tada reikia staigiai dalinti pasus ir korteles, būna daug vargo ir kartais nesusipratimų. Šitą dalyką taip pat būtų gerai paplanuoti. :)

c) Jeigu reikia ilgai laukti tarp skrydžiu, turite daug rankinio bagažo, didesnę kompaniją, apsižvelgti ir nuspręskit kur bazuositės :). Susiraskit ramų kampelį kur gali pastoviai būti, susidėti bagažą ir tiesiog būti :). Su vaikais aerouoste galima daryti tą pat ką darytumėt jeigu būtumėt namuose - vesti pasivaikščioti, skaityti knygelės, piešti arba lipdyti. Galima tiesiog leisti jiems žaisti. Svarbu neįsitempti, nežiūrėti į laikrodi ir nesijadinti dėl to, kad reikia ilgai laukti. :). Šitą laiką galima praleisti taip pat smagiai, kaip ir namuose ar kur prekybos centre :D.

d) Jeigu reikia tikrai ilgai laukti, mes pasiimam miegmaišius ir turistinių kilimėlių. Dažniausiai aerouostuose nėra kur miegot - kedės yra ne tik kietos, bet ir kiekviena kėdė turi alia rankų atramą. Dėl to gulėti ant kėdžių yra tiesiog neįmanoma, po labai ilgo skrydžio su daug persėdimais sėdint miegoti yra tiesiog labai sunku. Dėl to mes tiesiog surandam aerouoste ramų kamputį ir organizuojam mažą stovyklą :)... Esmė tame, kad aerouostuose nemažai labaai pavargusių žmoniu galiausiai ir taip sugriūna ant grindų išvargę kai jau nebesvarbu kad tave stebi ir pro tave vaikšto.. Mes nusprendėm organizuoti poilsį truputi anksčiau :).


Komentarų nėra: