2009 m. liepos 25 d., šeštadienis

mano mylimiausias mei tai

Prieš beveik trejus metus, kai Aniutos dar nebuvo, o Borisas buvo dar nešiojamas leliukas, aš gana sunkiai mokiausi užsirišti austą vaikjuostę ant nugaros ir svajojau apie mei tai, kurį, man tada atrodė, yra labai lengva užsirišti ant nugaros. Parsisiusti iš užsienio aš tada negalėjau, nes beveik nedirbau ir neturėjau sodros pašalpos, kenga.lt dar ne buvo, nebuvo ir seserijos, tai gi mei tai man tada buvo nepasiekiama svajonė.

Savo pirmą mei tai aš nusipirkau iš mamytės, siuvančios slingus su žiedais (dabar www.babysling.lt). Mei tai buvo iš gana plonos dvigubos medvilnės, petnešos - apie 10cm pločio, nugarėlė gana siaura. Petnešos buvo šiek tiek paminkštintos, bet pirmo išbandymo nešioklė neišlaikė - siauros petnešos negailestingai spaudė mano jautrius pečius, po valandos grįžau namo vysyškai išsekusi.

Per naujuosius išvažiavau pas savo brolį į Belarusiją, jo žmona augino 6 mėn sūnelį ir taip pat domėjosi medžiaginėm nešioklėm. Palikau jiems savo mei tai ir pasiguodžiau, kad man nepavyksta su juo nešioti, nes petnešos netinka mano pečiams, man reikia plačių, beveik tokio pločio kaip vaikjuostę. Parodžiau tokio plataus mei tai iškarpą.

Štai šitą:
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/asian.html

Po mėnesio mano brolis vėl mus aplankė. Ir ne tuščiom rankom - atsivežė man nuostabų šviesiai mėlyną mei tai. Šis guli pas manę iki šiol, ir nors aš esu išbandžius ir kitas panašias nešiokles, jis lieka pats patogiausias ir mieliausias. Net pati patogiausia sukonstruota nešioklė, jeigu užsegta nelabai patogiai gali spausti mano jautrius pečius, man mei tai petnešos turi būti būtinai sukryžiotos, nes nuo mano pečių petnešos slysta, o sukrižiotos priekyje nepatogiai spaudžia krutinę. Plačios petnešos gerai paskirsto svorį ant pečių ir uždengia visą krutinę, viskas atrodo daug geriau :)

3 komentarai:

samaniux rašė...

mei tai ir mano svajoniu nesiokle - as irgi ilgesingai ziuredavau, kaip lengvai vaikas parisamas, kaip laisvai jos galunas mataruoja ir kaip jis laisvai susipakuoja i kuprinyte :)
Isigijau savo mylimos samanu spalvos, zalia su velvetiniais apvadėlias ir nesigailiu. aisku, placiu petnesu mei tai atrodo neblogai. As saviski su me tai issigudrianu nesioti ant klubo. idomu, ar su tuo placiajuosciu pavyktu ant klubo pasiristi...

Natalija rašė...

galima prisirišti ir ant klubo, bet mano mei tai trukumas - petnešos galėtų būti ir trumpesnes.

Eech norėtusi pamatyti tavo mei tai - labai jau patraukliai skamba :)

Unknown rašė...

Man tai visai patiko šios petnešos, bet vis bijojau, kad vaikelis gali nukristi :)